Wiele osób wyjeżdżając nad polskie morze, za obowiązkowy punkt wakacji uznaje zjedzenie ryby w restauracji. Bardzo popularna jest opinia, że jest ona o wiele smaczniejsza niż ryby serwowane w barach i restauracjach w innych miejscach w Polsce. Jest to bardzo prawdopodobne, ponieważ będąc nad morzem, prawdopodobieństwo zjedzenia świeżej ryby jest dużo większe, co ma ogromny wpływ na jej finalny smak.

 

Dlaczego warto zdecydować się na spróbowanie ryb nad morzem?

danie z dorszaJak już wspomniano, ryby dostępne w nadmorskich nie są mrożone, lecz świeże, często parę godzin wcześniej wyłowione z morza. Z tego też powodu warto chociaż raz zjeść rybę nad morzem, aby dostrzec, jak wiele smaku i aromatu może mieć. Świetnym pomysłem jest również wybranie się do hurtowni ryb nad morzem, gdzie można zakupić niedawno wyłowione okazy i samodzielnie je przygotować. Jest to świetna opcja dla osób, które uwielbiają gotować lub też nie chcą wydawać zbyt dużo pieniędzy. 

W hurtowni można kupić nie tylko ryby świeże, ale i ryby wędzone. W wielu przypadkach osoby, które po prostu nie przepadają za świeżymi rybami, ze smakiem jedzą ryby wędzone. Te kupione nad morzem również są o wiele bardziej aromatyczne i soczyste niż produkty dostępne w sklepach. Świeże ryby wyróżnia świetna jakość. Co więcej, kupując świeżą rybę, płaci się za jej rzeczywistą masę. Podczas kupowania ryb mrożonych konieczne jest odliczenie masy lodu.

 

Czy warto jeść ryby?

Świeże ryby są bogactwem pełnowartościowego białka, tłuszczy i witamin. Wśród gatunków, które można wyłowić w Bałtyku, wyróżnia się zarówno ryby chude, jak i tłuste. Ich spożywanie pozytywnie wpływa na układ krwionośny. Najzdrowsze są ryby w formie pieczonej lub też gotowanej. Jedząc rybę nad morzem, można nie tylko dobrze zjeść, ale także zadbać o zdrowie.

Barkas - fish smokehouse in Kołobrzeg

BARKAS has been producing and smoking fish for many years. Its office is located on the central coast, just 5 km from Kołobrzeg, in Obroty. Our fish processing plant provides customers with the highest quality fish and seafood, which come from both Polish and foreign waters. Thorough control over the entire process allows us to guarantee a consistently excellent taste of the offered products.

The fish smokehouse in Kołobrzeg run by us uses fish obtained exclusively from verified suppliers. Over many years of operation, we have established cooperation with trusted companies that practice sustainable marine management. We offer most well-known species of fish, but also the less common ones that delight with taste and freshness. The offer includes fresh and frozen fish as well as excellent smoked and salted products.

ryba w przyprawach

Barkas - top quality fish and fish preserves straight from the Polish sea

We have been operating since 1987 and since then we have continuously invested in the development of the company. We have built a conscious high quality brand. Every day, we make sure that the products ordered from us meet the most sophisticated expectations of consumers. Our rich assortment has been appreciated in Poland and abroad, eg in Germany, Holland, Great Britain, Denmark, and Romania, where we also have our regular customers. The activity of the fish processing plant is based on combining traditional recipes with modern technology. This allows us to optimise the production process and create the best fish products for you.

Shops supplying from our production plant enjoy the appreciation of customers due to the high quality and excellent taste of the products offered. The customers' trust and appreciation of the products we sell is the most important value for us, which we have tried to be faithful to since the opening of our smokehouse.

We have obtained the industry-recognised IFS Food Certificate, which attests to the high quality, hygiene and safety of the production process. It is controlled by regular audits, which confirm the constant care of our employees for the highest quality products. The Kołobrzeg fish processing plant also holds the international MSC sustainable fisheries certificate. The blue MSC mark means that our fish come only from stable, well-managed fisheries.

It also guarantees that they were caught in legal and reliable fisheries and are correctly labelled. It is extremely important that we only source from certified fish suppliers that contribute to sustainable fisheries with their operations.

ryby na rusztach

Smoked fish

Original flavour and a unique, smoky aroma... In our opinion, smoking brings out the best in fish! Properly smoked fish is excellent on its own - without any additives, sauces or coatings. We go to great lengths to ensure that our customers from all over Poland (and beyond) can enjoy the taste of seaside specialities.

Salted fish

Unique in its simplicity, the combination of salt and perfectly fresh fish produces a synergy effect resulting in a product with exceptional taste qualities. We salt our fish in a traditional, tried-and-tested way, taking care of the highest quality of both ingredients - only then will salted fish retain its freshness and acquire the taste that delights our customers from all over Europe.

ryby w soli
ryby na lodzie

Frozen fish

Deep-freezing fish is an excellent way to preserve its freshness for a long time without altering its structure and natural flavour and without the need for additives or preservatives. We warmly encourage wholesalers, shops and restaurants as well as individual customers to purchase the frozen fish we offer.

Fresh fish

The peculiar aroma of fried, baked or grilled fish is the quintessence of summer at the seaside. In addition, freshly prepared fish is rich in valuable fatty acids and minerals that are essential for the body to function properly. For those who want to feel the sea climate without having to leave home, we recommend fresh fish from our establishment. This taste is a classic in itself!

świeże ryby