Oferta

Przetwórnia ryb – szeroka oferta produktów

Przetwórstwo ryb to nasza specjalność

Do przetwórni ryb BARKAS, znajdującej się w okolicy Kołobrzegu, trafiają wyłącznie surowce ze sprawdzonych źródeł. Wiodącym produktem naszej firmy są  wyroby wędzone, w asortymencie nie może zabraknąć również ryb świeżych i mrożonych. Bogactwo dostępnych gatunków sprawia, że z naszej oferty korzystają zarówno klienci indywidualni, jak i hurtownie oraz sieci handlowe, a także wszelkiego rodzaju punkty gastronomiczne. Nasza przetwórnia rybna zapewnia atrakcyjne ceny, a także szybką realizację zamówień.

W ofercie przetwórni ryb znajdziesz szeroki asortyment gatunków, z których wytwarzamy gotowe produkty. U nas kupisz ryby wędzone w wielu odsłonach. Wędzimy makrele, łososie, pstrągi, węgorze i dużo więcej różnych rodzajów ryb. Staramy się odpowiadać na potrzeby klientów i chcemy, by każdy mógł zamówić u nas to, co najbardziej mu odpowiada pod względem smakowym. Przetwórstwo ryb to nie tylko proces wędzenia, ale również sprzedaż produktów solonych i świeżych. Jeśli szukasz wyrobów w ryb najwyższej jakości i o doskonałym, tradycyjnym smaku, zapraszamy do naszej przetwórni rybnej w Kołobrzegu.

Dlaczego warto jeść ryby?

Naszym celem, poza przetwórstwem ryb na wysokim poziomie, jest promowanie zdrowego odżywiania się. Zdajemy sobie sprawę, że spożywane posiłki wpływają na każdy aspekt Twojego życia, a prawidłowo skomponowana dieta może pomóc uchronić się przed wieloma chorobami. Owoce morza powinny stanowić istotną część jadłospisu każdego człowieka ze względu na swoje wartości odżywcze i dobroczynny wpływ na funkcjonowanie organizmu. Starannie wyselekcjonowane i poddane szczegółowym kontrolom jakości ryby, z jakich powstają nasze produkty, stanowią cenne źródło m. in. łatwo przyswajalnego białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin oraz mikro- i makroelementów niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Ryby to także główny produkt żywnościowy dostarczający witaminę D3, odpowiedzialną za prawidłowy rozwój i mineralizację kości oraz sprzyjającą zapobieganiu osteoporozie. Udowodniono, że częste spożywanie świeżych ryb morskich pomaga obniżać poziom cholesterolu, przez co pozytywnie wpływa na układ krwionośny, korzystnie oddziałuje na pracę mózgu poprawiając pamięć i koncentrację. Wzmacnia także odporność na stany zapalne, stres oraz chroni przed depresją. Ze względu na bogactwo witamin i składników odżywczych, zaleca się spożywanie ryb co najmniej 2 razy w tygodniu.

 

Ryby wędzone są naszym głównym produktem, który jest niezwykle smaczny, a także zdrowy i polecany przez dietetyków. Wędzarnia ryb BARKAS, opracowała unikalne metody wędzenia, które oparte są na tradycyjnych sposobach oraz wspomagane dodatkowo nowymi technologiami. To połączenie pozwoliło nam osiągnąć niepowtarzalny smak wędzonych ryb, przy jednoczesnym przyspieszeniu całego procesu.

Podczas procesu wędzenia ryb dbamy o każdy szczegół – rodzaj wykorzystanego drewna, przyprawy, czas wędzenia oraz o temperaturę. Takie podejście sprawia, że ryby z naszej wędzarni są aromatyczne oraz zachowują smak i jakość na długo.

Asortyment wędzarni ryb

W ofercie wędzarni BARKAS można znaleźć ponad 30 rodzajów ryb, pochodzących z różnych części świata:

  • Makrela,
  • Filety z makreli,
  • Filety z makreli wędzone na gorąco „Pizza”,
  • Filety z makreli a’la łosoś,
  • Filety z makreli z przyprawami „Barkasik”,
  • Rolmopsy wędzone z makreli,
  • Plamiak,
  • Halibut,
  • Widlak,
  • Łosoś dzwonka,
  • Łosoś polędwiczki,
  • Łosoś brzuszki,
  • Łosoś szaszłyk,
  • Łosoś delikatesowy wędzony na zimno,
  • Węgorz,
  • Karmazyn,
  • Trewal,
  • Nototenia,
  • Pstrąg,
  • Grenadier,
  • Pikling,
  • Płaty śledziowe,
  • Rolmopsy śledziowe,
  • Tuszka śledziowa,
  • Szprot,
  • Sielawa,
  • Sieja,
  • Ryba maślana,
  • Rekin brzuszki,
  • Rekin filet,
  • Antar,
  • Morszczuk,
  • Polędwica z tuńczyka wędzona na zimno,
  • Filety z makreli A’la łosoś.

Jakie ryby wędzone są najczęściej wybierane przez naszych konsumentów?

Węgorz wędzony

Dobrze uwędzony węgorz jest prawdziwym rarytasem. Mięso uwędzonego węgorza jest soczyste i doskonale sprawdza się jako dodatek na grilla lub przekąskę do chleba. Zioła prowansalskie świetnie podkreślają smak wędzonego węgorza, jednak smakuje on doskonale również w towarzystwie samej świeżo zmielonej soli z odrobiną pieprzu.

Makrela wędzona

Makrela wędzona to niewątpliwie klasyk, wśród wszystkich wędzonych ryb. Od lat wykorzystuje się ją w polskiej kuchni jako dodatek do kanapek, sałatek i dań głównych. Wędzona makrela ze względu na swój smak i właściwości odżywcze na stałe zadomowiła się w naszym jadłospisie. Warto spożywać ją regularnie ze względu na wysoką zawartość białka, witamin i kwasów tłuszczowych omega-3.

RYBY SOLONE

Oferujemy ryby solone, przygotowywane w tradycyjny sposób, z zachowaniem wysokiej jakości. Opracowaliśmy sprawdzoną recepturę, która daje gwarancję, że ryby solone będą smakować wyjątkowo, a co najważniejsze zachowają świeżość przez długi czas. Ryby solone doskonale sprawdzają się jako przystawka lub przekąska na co dzień.

Nasz asortyment to:

  • Filety śledziowe a’la matjas,
  • Śledzie solone,
  • Śledzie solone – korzenne.
Filety śledziowe, a także całe tusze ryb, konserwujemy w zaprawie z wody i najlepszej jakości soli. Odpowiednio zasolone śledzie zachowują przydatność do spożycia nawet do 90 dni od przygotowania.

Śledzie solone

Główną rybą, jaką oferujemy jest śledź solony, który gości na naszych stołach od wielu pokoleń, zarówno na co dzień, jak i od święta. Są chętnie wybierane nie tylko ze względu na smak - śledzie prześcigają inne gatunki pod względem zawartości cennych dla zdrowia składników odżywczych - zarówno tłuszczy, jak i witaminy D.

RYBY MROŻONE

W naszym asortymencie znajdują się ryby mrożone różnych gatunków. Szeroki wybór, a także doskonała jakość sprawiają, że nasza oferta jest niezwykle atrakcyjna. Dajemy gwarancję wysokiej jakości i świeżości, którą osiągamy dzięki ścisłej kontroli całego procesu mrożenia, pakowania i przechowywania. Dbamy o to, by czas od momentu złowienia ryby do jej zamrożenia był jak najkrótszy. Takim sposobem oferowane przez nas mrożone ryby i owoce morza nie tracą walorów smakowych i właściwości żywieniowych.

W naszej ofercie można znaleźć:

  • Filety z dorsza,
  • Filety z czarniaka,
  • Filety z limandy,
  • Filety z pangi,
  • Filety z tilapii,
  • Filety z miruny,
  • Filety z morszczuka,
  • Filety z tuńczyka,
  • Makrele,
  • Halibuta,
  • Śledzie,
  • Łososia,
  • Węgorza,
  • Karmazyna,
  • Trewala,
  • Pstrąga,
  • Szproty,
  • Rekina,
  • Rybę maślaną.

Ryby mrożone pozwalają cieszyć się wartościami odżywczymi oraz smakiem przez długi czas. Ponadto można z nich szybko przyrządzić pełnowartościowy posiłek, ponieważ po rozmrożeniu nie trzeba ich dodatkowo czyścić. Z pewnością znajdziesz u nas starannie wyselekcjonowane filety mrożone, które będą idealnym pomysłem na obiad.

Świeże ryby morskie

Naszym klientom dostarczamy świeże ryby morskie. Współpracujemy wyłącznie z certyfikowanymi dostawcami ryb i owoców morza, dzięki czemu na stoły naszych klientów trafiają wyłącznie produkty najwyższej jakości. W naszym szerokim asortymencie świeżych ryb znaleźć można wiele gatunków – zarówno rodzimych, jak i importowanych.

Dostawa świeżych ryb z Kołobrzegu

Dbamy o odpowiednie warunki i jak najkrótszy czas transportu ryb od momentu ich złowienia oraz o właściwe przechowywanie. Posiadamy specjalistyczne chłodnie, w których świeże ryby są przewożone i następnie przechowywane. Przyjmujemy również indywidualne zamówienia na świeże ryby - jesteśmy w stanie dostarczyć dany gatunek w krótkim czasie.

Przetwórstwo ryb - pakowanie produktów

Jednym z końcowych etapów przetwórstwa ryb jest ich odpowiednie pakowanie. Nasi eksperci opracowali niezawodne metody pakowania, a także zadbali o atrakcyjny wygląd opakowań i ich odpowiednią ekspozycję.

W naszej firmie wykorzystujemy trzy metody pakowania:

  • pakowanie MAP – pakowanie w modyfikowanej atmosferze. Metoda ta jest całkowicie bezpieczna i zdrowa, pozwala na utrzymanie świeżości i atrakcyjną ekspozycję produktu,
  • pakowanie VACUM – pakowanie próżniowe. Dzięki niemu nasze produkty zachowują swój smak, fakturę i atrakcyjny wygląd przez wiele dni,
  • pakowanie LUZ – tradycyjna forma pakowania w pergamin i karton.

Ofertę przetwórni ryb kierujemy do odbiorców indywidualnych, sklepów, hurtowni i punktów gastronomicznych. Zapraszamy do odwiedzenia naszej siedziby i spróbowania oferowanych produktów!