Zakład przetwórstwa rybnego z długoletnią tradycją

Rozwój i tradycja

Przedsiębiorstwo Barkas zostało założone w 1987 roku przez Eugeniusza Świderka w miejscowości Obroty niedaleko Kołobrzegu. Początkowo była to niewielka rodzinna firma, lecz dzięki systematycznym inwestycjom i ciągłemu ulepszaniu procesów produkcyjnych udało nam się poszerzyć asortyment i jakość oferowanych wyrobów.

Dziś Barkas to rozpoznawalna marka o ugruntowanej pozycji, dostarczająca swoje wyroby do Niemiec, Holandii, Wielkiej Brytanii, Danii, Rumunii, a także ciesząca się dużym gronem odbiorców w Polsce. Zakład przetwórstwa rybnego z Kołobrzegu to firma nastawiona na nieustający rozwój i poprawę jakości produktów. Inwestujemy w nowe technologie, wysokiej klasy sprzęt oraz wyspecjalizowanych pracowników, ponieważ są to najważniejsze filary naszej działalności.

Dzięki dotacjom ze środków unijnych wprowadziliśmy nowoczesne technologie wędzenia i pakowania w systemach VACUM i MAP. Zwiększyliśmy atrakcyjność produktów oraz zminimalizowaliśmy szkodliwy wpływ na środowisko. W naszym zakładzie przetwórstwa rybnego dbamy o wszystkie etapy produkcji, a ryby, które przetwarzamy pochodzą od zaufanych dostawców. Wyroby przetwórni ryb są poddawane ciągłym kontrolom jakości. Obecnie produkujemy ponad 40 gatunków ryb wędzonych, od szprota po łososia wędzonego na zimno. W ofercie mamy także duży wybór ryb solonych, mrożonych i świeżych.

Jako zakład przetwórstwa rybnego z wieloletnią tradycją zdajemy sobie sprawę, że tym, czego poszukują klienci indywidualni oraz właściciele sklepów, które się u nas zaopatrują, są przede wszystkim doskonały smak oraz walory odżywcze produktów. W czasach, kiedy tak duży nacisk kładzie się na rolę zdrowego, zbilansowanego odżywania i jego wpływu na zdrowie, nie można sobie pozwolić na produkowanie wyrobów słabej jakości.

Konsumenci są coraz bardziej świadomi w wyborze produktów spożywczych i poszukują takich, które zapewnią im zdrowie i nie zawierają w swoim składzie szkodliwych dodatków czy konserwantów. Dlatego kładziemy duży nacisk na przygotowanie każdego wyrobu zgodnie z tradycyjnymi recepturami, dzięki którym zachowuje pełnię smaku i wartości odżywczych. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się ze szczegółową ofertą.

 

certyfikat-01
certificate381708en-1page-0001

 

Eugeniusz Świderek

 

EUGENIUSZ ŚWIDEREK
„Barkas jest firmą rodzinną, której zawsze przyświecał jeden cel – aby dostarczać naszym klientom produkty najwyższej jakości, takie jakie sami chcielibyśmy widzieć na naszych stołach.
Jestem dumny, że udaje się to nam osiągać już od ponad 30 lat.”

 

Grzegorz Świderek

 

GRZEGORZ ŚWIDEREK
„W naszej firmie dbamy o każdy etap procesu przetwórstwa. Pozyskujemy najświeższe ryby, tylko od zaufanych dostawców.
Stosujemy najwyższe standardy kontroli jakości i dokładamy wszelkich starań, aby sprostać oczekiwaniom naszych klientów.”

 

Anna Skorupińska

 

ANNA SKORUPIŃSKA
„W naszej pracy zawsze kierujemy się pasją i doświadczeniem. Jesteśmy firmą nastawioną na nieustający rozwój i poprawę jakości naszych produktów.
Inwestujemy w technologie, sprzęt oraz ludzi, ponieważ są to najważniejsze filary naszej działalności.”