Single order 0
COM_FSORDERS_FSO_CART_SUMMARY

COM_FSORDERS_FSO_BASKET_EMPTY

Vorherige

Pikling wędzony n/c, 0,25 kg

Pikling wędzony n/c, 0,25 kg
Kategorie:
Produkty
5,84 PLN brutto
netto: 4,75 PLN, VAT: 23%
- +
delivery_method
  • Poczta Polska
    Poczta Polska - Koszt wysyłki łącznie z opakowaniem zapewniającym bezpieczeństwo termiczne produktów
COM_FSORDERS_FSO_ORDERS_PRODUCT_DESCRIPTION

Pochodzenie: Atlantyk Północny

Walory smakowe: Śledź atlantycki, dojrzały, wędzony w całości. Zawiera ikrę lub mlecz. Rarytas dla koneserów. Niezapomniany, wyrazisty smak “prawdziwej wędzonej ryby”

Wykaz składników :

  • Śledź atlantycki (Clupea harengus), sól

Wartości odżywcze w 100g :

  • Energia – 215 kcal
  • Białka 21,8 g
  • Tłuszcze 14,3 g
  • Węglowodany 0 g

Czas i warunki przechowywania :

  • 14 dni w zamkniętym opakowaniu w temp. 0 – 7 C
    Propozycje zastosowania:

Z cyklu: „Doradca kulinarny Barkas, Mistrz Kuchni Bogusław Michałowski proponuje”

Sałatka z piklinga (4 porcje)

Składniki:

  • 300g wędzonego piklinga
  • 50g selera
  • 150g świeżych pieczarek
  • 30g zielonych oliwek
  • 150g kiszonych ogórków
  • 100g czerwonej cebuli, obranej
  • 100g sałaty rzymskiej
  • 80g jogurtu greckiego
  • sok z połówki cytryny
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na oliwie z oliwek. Rybę obieramy z ości i skóry. Cebulę i ogórka kroimy w kostkę. Seler obrany i straty na tarce skrapiamy sokiem z cytryny. Oliwki rozdrabniamy na mniejsze cząstki. Sałatę rzymską rwiemy na małe części. Wszystko delikatnie mieszamy z jogurtem i doprawiamy solą oraz pieprzem.