Single order 0
COM_FSORDERS_FSO_CART_SUMMARY

COM_FSORDERS_FSO_BASKET_EMPTY

Vorherige

Makrela wędzona n/c, tusza 0,35 kg

Makrela wędzona n/c, tusza 0,35 kg
Kategorie:
Produkty
9,47 PLN brutto
netto: 7,70 PLN, VAT: 23%
- +
delivery_method
  • Poczta Polska
    Poczta Polska - Koszt wysyłki łącznie z opakowaniem zapewniającym bezpieczeństwo termiczne produktów
COM_FSORDERS_FSO_ORDERS_PRODUCT_DESCRIPTION

Pochodzenie: Atlantyk Północny

Walory smakowe: Rybny klasyk. Soczyste, tłuste mięso. Idealne do past kanapkowych lub sałatek.

Wykaz składników:

Makrela (Scomber scombrus), sól

Wartości odżywcze w 100g :

  • Energia – 221 kcal
  • Białka – 20,7 g
  • Tłuszcze – 15,5 g
  • Węglowodany – 0 g

Czas i warunki przechowywania :

  • 14 dni w opakowaniu w temp. 0 – 7 C

Pomysł na zastosowanie:

Z cyklu: „Doradca kulinarny Barkas, Mistrz Kuchni Bogusław Michałowski proponuje”

Mielony “inaczej” z makreli (4 porcje)

Składniki:

  • 300g wędzonej makreli
  • 200g ugotowanych ziemniaków
  • 100g cebuli
  • 1 jajko
  • 50g bułki tartej
  • 100g mąki kukurydzianej
  • pęczek kopru
  • Sól i pieprz do smaku
  • Oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Makrelę dokładnie oczyszczamy z ości i skóry. Przepuszczamy przez maszynkę do mięsa razem z ziemniakami. Do masy dodajemy jajko, bułkę tartą i posiekany koper. Solimy i pieprzymy do smaku. Dłońmi maczanymi w wodzie formujemy kotlety, panierujemy w mące kukurydzianej i smażymy na złoto-brązowo na rozgrzanej oliwie. Polecam podawać z buraczkami.