Single order 0
COM_FSORDERS_FSO_CART_SUMMARY

COM_FSORDERS_FSO_BASKET_EMPTY

Vorherige

Makrela wędzona n/c, filet z posypką (Barkasik) 0,5 kg

Makrela wędzona n/c, filet z posypką (Barkasik) 0,5 kg
Kategorie:
Produkty
24,54 PLN brutto
netto: 19,95 PLN, VAT: 23%
- +
delivery_method
  • Poczta Polska
    Poczta Polska - Koszt wysyłki łącznie z opakowaniem zapewniającym bezpieczeństwo termiczne produktów
COM_FSORDERS_FSO_ORDERS_PRODUCT_DESCRIPTION

Pochodzenie: Atlantyk Północny

Walory smakowe: Ryba pełna kwasów Omega 3. Charakterystyczna, delikatna tekstura mięsa. Smak makreli wzbogacony aromatem przypraw. Firmowy produkt autorski.

Wykaz składników :

  • Makrela (Scomber scombrus), sól, pieprz, papryka czerwona, czosnek, gorczyca biała, cebula

Wartości odżywcze w 100g :

  • Energia – 272 kcal
  • Białka – 21 g
  • Tłuszcze – 21 g
  • Węglowodany – 0 g

Czas i warunki przechowywania :

  • 14 dni w opakowaniu w temp. 0 – 7 C
    Pomysł na zastosowanie:

Z cyklu: „Doradca kulinarny Barkas, Mistrz Kuchni Bogusław Michałowski proponuje”

Zapiekanka z fileta z makreli (4 porcje)

Składniki:

  • 100g szpinaku
  • 500g ziemniaków
  • 2 filety z makreli z przyprawami
  • 100g obranej cebuli
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 100ml śmietany 30%
  • tarta mozzarella
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obrać i ugotować. Szpinak dokładnie umyć, odsączyć i pokroić. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojoną w piórka cebule i czosnek. Dodać szpinak i podsmażyć. Doprawić do smaku. Wędzony filet z makreli obrać ze skóry (usunąć ości, jeśli jakieś jeszcze są). Ugotowane ziemniaki ubić dodając masło i śmietanę. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, ułożyć poszczególne warstwy zapiekanki. Na spodzie szpinak, następnie kawałki makreli oraz puree ziemniaczane. Całość posypać serem mozzarella i zapiec w piekarniku przez 15 min w 180 stopniach.