Ryby solone w ofercie przedsiębiorstwa

Oferujemy ryby solone przygotowywane w tradycyjny sposób, z zachowaniem dbałości o wysoką jakość każdego produktu. Opracowaliśmy sprawdzoną recepturę, która daje gwarancję, że ryby solone będą smakować wyjątkowo, a co najważniejsze, zachowają świeżość przez długi czas. Solone wyroby z ryb doskonale sprawdzają się jako przystawka lub przekąska na co dzień.

Solenie pozwala na przedłużenie przydatności do spożycia produktów rybnych przy jednoczesnym zachowaniu ich wartości odżywczych. To tradycyjna metoda przedłużania trwałości, która nie wymaga stosowania sztucznych konserwantów, dlatego jest korzystna dla zdrowia.

Nasz asortyment to przede wszystkim:

  • filety śledziowe a’la matjas,
  • śledzie solone,
  • śledzie solone – korzenne.

Filety śledziowe, a także całe tusze ryb, konserwujemy w zaprawie z wody i najlepszej jakości soli. Odpowiednio zasolone śledzie zachowują przydatność do spożycia nawet do 90 dni od przygotowania.

Śledzie solone – doskonały smak i korzyści dla zdrowia

Ryby solone to specjalność naszego przedsiębiorstwa. Oferujemy przede wszystkim śledzie, które są rybą znaną i cenioną przez wielu konsumentów. Możliwość zastosowania rożnego rodzaju przypraw i dodatków smakowych sprawia, że każdy może wybrać taki smak, jaki mu najbardziej odpowiada.

Śledź gości na naszych stołach od wielu pokoleń, zarówno na co dzień, jak i od święta. Jest chętnie wybierany nie tylko ze względu na smak, ale również dlatego, że zawiera wiele wartości odżywczych. Śledzie prześcigają inne gatunki pod względem zawartości cennych dla zdrowia składników: tłuszczy, kwasów omega oraz witaminy D.

Jeśli szukasz producenta wysokiej jakości wyrobów ze śledzi i innych ryb solonych lub świeżych, zapraszamy do firmy Barkas w Kołobrzegu. Znajdziesz tu bogaty wybór produktów, które swoim smakiem urzekną najwybredniejszych smakoszy ryb.